De bewoners

De nieuwe bewoners stellen zich graag voor :

Bryant :

Hoi, Ik ben Bryant Overdag werk ik met veel plezier op een bakkerij waar
alleen op bestelling gebak en hartige hapjes gemaakt worden.
Ook werk ik 1 dag in de week op een keramiek afdeling.
Daar maak ik borden, bekers e.d. met leuke tekeningen erop.
Mijn hobby’s zijn o.a. muziek kijken en luisteren, 3-d pen dingen maken,
kleuren op nummer en spelletjes kaarten (vooral pesten en UNO).
Verder speel ik op woensdagavond bij Vlijmscherp basketbal en af en toe in het weekend
is er wel eens een basketbal toernooi waar we dan aan meedoen.

 

 

 


Nikki :

Hallo,
Ik ben Nikki, ik ben 19 jaar. En heb autisme en een licht verstandelijke beperking.
Ik werk op een deurwaarderskantoor Stalman & Rijken gerechtsdeurwaarders. En ik bezorg post voor Sandd. Mijn hobby’s zijn sporten bij Basic fit!! En werken!! Verder ben ik heel erg behulpzaam. Ook vind ik het heel erg gezellig om met anderen te kletsen. Ik woon nog thuis bij mijn moeder en mijn zusje in Rosmalen. Het lijkt mij heel erg leuk om strakjes bij Steengoed samen met andere jongeren te wonen. En toch zelf mijn eigen appartement te hebben. Ik denk dat het heel leuk is om samen met de andere jongeren te kletsen, spelletjes te doen, te kaarten en leuke dingen te doen. Maar ik vind het ook heel fijn om zelf in mijn eigen appartement te koken en tv te kijken.
Wat ook heel erg fijn is dat ik straks lekker dicht bij mijn werk en lekker dicht bij de stad woon. Ik hoop dat ik een hond mag als ik straks op mezelf woon. Ik heb er ook heel veel zin in om zelf leuke spullen uit te zoeken voor mijn eigen appartement.

 


Luuk :

Hallo, ik ben Luuk van de Griendt, geboren op 29 november 1997 en ben nu nog woonachtig bij mijn ouders.
Ik werk 4 dagen in de week bij Brownies & downies in Tiel en heb het daar enorm naar mijn zin. Ik ga daar iedere dag met de trein naartoe en het is ook mijn grote hobby.
Af en toe reis ik ook een dagje met de trein rond en ook spot ik ze graag.
Andere dingen die ik erg leuk vindt om te doen is muziek luisteren. Ik speel zelf ook gitaar en ga ook een keer per week naar gitaarles.
Ook bezoek ik graag concerten. Ook hou ik erg van vliegtuigen en bezoek ik ook veel vliegshows.
En verder geniet ik gewoon veel van het leven.

Ik hoop dat deze stichting een goed succes word zodat ik en andere mensen daar veilig en plezierig een zelfstandiger
leven kunnen opbouwen en dat ik het ook heel erg naar mijn zin zal hebben en thuis zal voelen.

 


Ilona:

Hallo, ik ben Ilona Schoemacher en ik ben 19 jaar oud. Ik zit nu nog op het stedelijk VSO in Rosmalen en ga binnenkort uitstromen om te gaan werken. Op dit moment woon ik nog thuis bij mijn ouders en lieve zussen. Vanaf 26 februari 2019 ga ik officieel werken bij de Raadskelder in Den Bosch met allemaal leuke collega’s. Ik doe daar verschillende werkzaamheden zoals bediening, bar, keuken en kassa. In mijn vrije tijd teken ik graag en speel ik spelletjes op mijn telefoon/Wii/laptop. Ook ga ik graag met vrienden naar de Efteling. Ik speel op woensdagavond badminton. Ik kijk heel erg uit naar mijn eigen appartementje en heb er onwijs veel zin in om er te gaan wonen.

 


Valery :

Hallo,
Ik ben Valery van der Hoeven.
Ik ben 28 jaar en woon bij mijn ouders in Liempde, samen met onze hond. Ik heb een oudere zus die in Rotterdam woont.
Ik werk 4 dagen in de week bij Brownies&Downies Sint-Oedenrode . Daar ga ik op de fiets heen of met de buurtbus.
Ik kijk ernaar uit om op mezelf te gaan wonen maar vind het ook erg spannend.
Het lijkt me leuk om met andere jongeren een leuke woonplek te krijgen waar we ons echt thuis gaan voelen.
Ik houd van puzzelen, spelletjes doen en lekker kletsen met anderen.

 


Lotte: 

Hoi, ik ben Lotte, ik ben 18 jaar en woon samen met mijn vader en moeder in Empel. Ik heb een oudere broer die al ‘op kamers’ woont. Ik heb eerst op de Gabriel school gezeten in Den Bosch en sinds afgelopen september werk ik bij Novalis in Vught, bij de theater werkplaats. Daar maak ik decors, doe aan dans en theater, ik doe aan beweging en leer zingen en heb daar ook huishoudelijke taken. Deze komen goed van pas als ik in een appartementje woon. Mijn hobby’s zijn dansen, puzzelen, winkelen, lekker eten, en met mijn telefoon bezig zijn. Ik hou van gezelligheid, kletsen en lachen en daarom heb ik ook zo’n zin om straks ergens te wonen met leeftijdgenoten. Groetjes van Lotte

 


Jeroen:

Hallo, ik ben Jeroen. Ik ben geboren op 17 oktober 2000 en ben dus 18 jaar. Op dit moment woon ik nog thuis in Den Bosch bij mijn moeder, vader en mijn zus van 17 jaar. Ik zit nu voor het laatste jaar op de VSO en loop stage in de Raadskelder. Na de zomervakantie ga ik hier werken. Op de maandag werk ik als vrijwilliger bij de Hooghe Clock. In mijn vrije tijd ben ik voetballer bij FC Engelen. Verder zijn mijn hobby’s youtube kijken, koken en af en toe een spelletje Uno. Ik wil graag in de woongroep omdat ik dan later nooit helemaal alleen ben en er ook mensen zijn waarmee je iets gezelligs kan doen. Ik hoop dat de andere bewoners in de woongroep ook gezellig zijn en met respect voor elkaar omgaan. Ook hoop ik dat de bewoners elkaar helpen zoveel als nodig is.

 


Laurens:

Hallo, Ik wil me even voorstellen. Mijn naam is Laurens van Hintum. Ik ben (bijna) 24 jaar en woon samen met mijn ouders en twee broers in Rosmalen. Ik werk bij verzorgingshuis Park Eemwijk in Den Bosch. Daar sta ik achter de kassa, help ik in de keuken en het lunchcafé en maak ik graag een praatje met de bewoners en bezoekers. Mijn grootste passie is fitness en ik hou ook erg van voetballen en gamen. Ik ben fan van PSV. Mijn ouders zijn al een tijdje aan het kijken wat een mooi plekje zou kunnen zijn voor mij om later te gaan wonen. Eigenlijk had ik niet zo’n haast, want ik vind het heel fijn om thuis te wonen. Maar toen we hoorden van het wooninitiatief Steengoed vonden we dat toch wel een heel leuke plek voor mij. Ik vind het wel spannend om op mezelf te gaan wonen. Maar ik heb nog wel even tijd om daaraan te wennen. Het is fijn dat ik al veel van de andere bewoners ken van school, want we zaten bijna allemaal op het HUB in Rosmalen (eerst Stedelijk VSO). Ik hoop dat we straks met zijn allen een heel fijne woonplek gaan krijgen. 

Groetjes Laurens van Hintum 

 


Nora Driel:

Hoi ik ben Nora Driel, en Ik ben al 21 jaar op deze aardbol aanwezig.
Momenteel woon ik nog bij mijn mama in Den Bosch, maar het wordt tijd dat ik ook maar eens op mezelf ga wonen. Dat is een beetje spannend maar het gaat vast gezellig worden. Want gezelligheid, daar houd ik wel van. Zo werk ik nu op twee super gezellige plekken, namelijk; theaterwerkplaats Novalis en Het Andere Atelier. Beide zijn in Vught. Daar ben ik de hele dag lekker creatief bezig en vooral met iedereen aan het kletsen.. hihi.
Verder vind ik het heel leuk om naar concerten te gaan (vooral Martin Garrix!), te voetballen en skiën, naar de Efteling gaan (ik heb een abonnement dus kan lekker vaak), uitstapjes maken en nog veeeel meer. Maar wanneer je mij leert kennen kom je dat allemaal snel genoeg te weten.
Ik heb zin om hier te gaan wonen en plezier te maken met iedereen!Jari Brok:

Ik ben Jari en woon is ‘s-Hertogenbosch. Hier woon ik nog samen met mijn ouders en mijn broertje, ook krijgen wij binnenkort een pup! Hier kijk ik erg naar uit!
Thuis wonend zijn vind ik nog super fijn, maar mijn ouders hoorde van het wooninitiatief en dachten dat dit een ideale plek voor mij zou kunnen zijn! Met name, omdat dit erg dicht bij mijn ouderlijke huis is! Zo kan ik zelfstandig gaan worden in de toekomst en toch de veiligheid voelen van mijn familie dicht rondom me heen.
Mijn hobby’s zijn voetballen, dit doe ik al elf jaar en daarnaast zit ik ook bij een carnavalsvereniging, hier ben ik tamboer! Ook bezoek ik erg graag pretparken, met name de Efteling, waar ik een abonnement van heb en ook Slagharen vind ik erg leuk om te bezoeken! Hier maken we eens per jaar, een leuk weekenduitje van met ons hele gezin!
Twee dagen in de week loop ik stage bij Litserborg in Den Dungen. Dit doe ik met heel veel plezier en ik hoop hier in de toekomst mijn vaste werkplek van te kunnen maken!
Via school en voetbal ken ik al meerdere kinderen binnen de groep! Dit vind ik erg leuk en geeft mij ook een vertrouwd gevoel richting het opzetten van een leuke gezamenlijke woonplek.

 


Bobbie:

Hallo!
Mijn naam is Bobbie Adema. Ik ben 20 jaar.
Samen met mijn ouders, broer en 2 hondjes woon ik in ‘s-Hertogenbosch.
Ik werk 4 dagen in de bedrijfscatering Happiness van Essent.
Daarnaast werk ik 1 dag in de week bij Kanteel op een kinderdagverblijf.
In mijn vrije tijd ga ik graag winkelen, met vriendinnen afspreken,
naar de Efteling (ik heb een abonnement), naar de disco of de film.
Mijn hobby’s zijn voetballen in het G-team van Nieuwkuijk, dansen,
zingen en computeren.
Ik vind het best spannend om op mezelf te gaan wonen maar ook heel leuk.
Dan wil ik graag een konijntje om voor te zorgen.

 

 


Bewoner 13:

Ik word een nieuwe bewoner. Ik werk in een restaurant waar door ik verschillende tijden werk. Ik vind het leuk om met stripboeken bezig te zijn. En ik wil graag op me zelf gaan wonnen in den bosch.

 


Kevin:

Hoi allemaal, Mijn naam is Kevin Wolters. Ik ben bijna 18 jaar en zit momenteel nog op het stedelijk VSO in Rosmalen.
Voor school loop ik stage bij Vindingrijk. Daar zijn ze zo tevreden over mij dat ik er binnenkort ga werken.

In mijn vrije tijd ben ik vaak achter de computer te vinden. Ik kijk graag YouTube en speel games.
Ook ga ik graag op vakantie. Onze reis naar Amerika was wel een hoogtepunt.

Ik woon nu nog gezellig bij mijn ouders en bij mijn oudere broer Nick in Rosmalen.
Ik hoop dat ik bij stichting Steengoed straks een fijne plek krijg om te wonen. Groetjes Kevin

 


Floor:

Hoi,

Ik wil mij even voorstellen. Ik ben Floor en ben bijna 20 jaar. Ik woon nu bij mijn ouders, twee broers en de hond.
Ik werk in de horeca bij een lunchroom in Rosmalen. Daar werk ik in de bediening.
Verder doe ik aan paardrijden.
Ik vind het fijn om thuis te wonen, maar over een tijdje lijkt het mij ook fijn om een eigen plekje te hebben.
Elke maand zien wij elkaar en ik heb al wat vrienden gemaakt. Wij zaten allemaal op hub in Rosmalen. 
Groetjes Floor


 


Mart:

Hallo,

Ik ben Mart van Mierlo geboren op 7 februari 1999.
Ik woon nu nog bij mijn ouders en broertje,  maar wil heel graag een eigen woning net als mijn zus.
Mijn grootste hobby is voetbal, ik volg alle voetbalwedstrijden en speel graag FIFA op de Xbox.
Zelf voetbal ik ook bij OJC Rosmalen in het JG team, op woensdag trainen we en op zaterdag spelen we wedstrijden.
Ik werk graag buiten, dit doe ik op de Halderse Hoefjes waar ik leuke en soms minder leuke werkzaamheden doe, het tractor rijden is wel het leukste !
Bij Stichting Steengoed hoop ik samen met de andere bewoners en de begeleiding een fijn thuis te krijgen. Sinds een jaar zien we elkaar al iedere maand en zorgt Vincent voor leuke activiteiten. Hierdoor leren we elkaar al goed kennen zodat we straks als onze woningen klaar zijn een fijne groep hebben !

 


Remco:

Hallo, Ik ben Remco Gubbels en ik ben 18 jaar.
Ik heb een licht verstandelijke beperking.
Ik werk met veel plezier als hovenier bij hovenier van der Sterren.
Verder luister ik in mijn vrije tijd graag naar muziek en sleutel ik aan mijn scooter.
Ook help ik bij mijn oma in de tuin.
Ik vind het gezellig om met mijn vrienden af te spreken.
Groetjes,Remco

 


Esmay:

Hoi ik ben Esmay de Gouw,

Ben op 23 maart 2000 geboren. 
Ik woon nu nog bij mijn ouders in Nieuwkuijk en heb een broer die heet Sven.
Ik werk bij de raadskelder 4 dagen per week mijn taken zijn catering in het stadhuis bediening bakkerij en keuken.
Af en toe doe ik bij de voetbal helpen in de keuken samen met mama. Mijn hobby’s zijn voetbal met de specials van Nieuwkuijk.
Om de week  op donderdag doe ik toneel bij de doe maar watjes van stichting eigenwijs.
Doe ook op woensdag pingpongen. Ga graag met vriendinnen en vrienden naar de Efteling en ook soms lekker naar de stad.
Skeeleren vind ik ook leuk en doe dat met mijn vriendin Nathalie daar ga ik ook al een aantal jaren mee op vakantie met flow reizen. Ben ook al een keer op ski vakantie geweest ook met flow reizen.
Ik vind het leuk om spelletjes te doen en ook bakken vind ik heel leuk. Ik heb er heel veel zin in om bij steengoed te komen wonen